tennis

Haarhuis in dienst bond als hoofdbondscoach

Paul Haarhuis (50) gaat vanaf volgende week aan het werk als hoofdbondscoach bij de tennisbond KNLTB. De voormalige topspeler wordt in die functie verantwoordelijk voor het creëren van een topsportcultuur en talentontwikkeling. Haarhuis gaat zijn werkzaamheden combineren met het Fed Cup-team, waarvan hij captain is. Met de komst van Haarhuis heeft de KNLTB nu twee hoofdbondscoaches; Martin Bohm richt zich op het voorbereiden en uitvoeren van trainings- en wedstrijdprogramma’s. Haarhuis’ aanstelling past in het bondsbeleid om het Nederlandse tennis internationaal te verbeteren. Jan Siemerink, technisch directeur bij de tennisbond, is blij met Haarhuis. „Met zijn komst kunnen we talent in Nederland nog beter begeleiden naar de top.” Als speler behoorde Haarhuis in de jaren negentig tot de wereldtop. Met name in het dubbelspel was hij succesvol. Met dubbelpartner Jacco Eltingh won hij onder meer Wimbledon, Roland Garros (drie keer), de Australian Open en de US Open. (ANP/NRC)