Robben sterk terug bij Bayern, Huntelaar kwakkelt met Schalke

Buitenlands voetbal

Arjan Robben is terug. Hij gaf zijn rentree bij Bayern cachet met een doelpunt. Lionel Messi is bij Barcelona drie weken uit de roulatie.

Arjen Robben: doelpunt
Arjen Robben: doelpunt

Arjen Robben vierde woensdagavond na een maandenlange revalidatie zijn rentree met een doelpunt. De 32-jarige aanvaller maakte in de thuiswedstrijd van koploper Bayern Münchem tegen Hertha BSC (3-0) het derde doelpunt. Hij viel in de 65ste minuut in en kwam zeven minuten later al tot scoren – Robben sprak van „een kippenvelmoment”. Aanzienlijk minder euforisch was Klaas-Jan Huntelaar. Hij scoorde weliswaar voor Schalke 04 in de thuiswedstrijd tegen FC Köln, maar verliet het veld met een 3-1 nederlaag. Schalke 04 heeft na vier speelronden in de Bundesliga nog nul punten en staat samen met Werder Bremen onderaan, dat verloor van Mainz, 1-2.

Vincent Janssen heeft woensdag in het toernooi om de League Cup gescoord voor Tottenham Hotspur. In het met 5-0 gewonnen duel met Gillingham maakte hij de derde treffer, uit een strafschop. In de Premier League heeft Janssen nog niet gescoord.

Frank de Boer boekte als trainer van Internazionale zijn derde opeenvolgende overwinning. Het laaggepaatste Empoli werd met 2-0 verslagen. Inter staat vijfde op twee punten achterstand van koploper Juventus.

De Argentijnse sterspeler Lionel Messi staat bij FC Barcelona de komende drie weken aan de kant. Hij liep woensdagavond in de thuiswedstrijd tegen Atlético Madrid (1-1) een liesblessure op. Nader onderzoek leerde dat er sprake is van een spierscheurtje. Koploper Real Madrid verspeelde woensdagavond zijn eerste punen in de Primera División. Op eigen veld kwam Real tegen Villarreal niet verder dan 1-1. Real Madrid blijft koploper met twee punten voorsprong op Sevilla en drie op Barcelona. (NRC/ANP)