reality

Ik vertrekNPO 1, 21.30-22.20u.

Na meer dan tien jaar is de kijker nog lang niet klaar met Ik vertrek. Het emigratieprogramma was vorige week met ruim 1,3 miljoen kijkers het best bekeken programma van de dag. De hashtag #IkVertrek is ook steevast trending, kijkers delen graag hun analyses en grappen over de Nederlanders die worden gevolgd nadat ze emigreren naar het buitenland, vaak om een camping of bed and breakfast te beginnen. Dat gaat vaak gepaard met veel tegenslag, al viel dat vorige week mee, iets waar een Twitteraar kritiek op had: „Veel te weinig leedvermaak. Camping is te mooi, burgemeester werkt niet tegen. Stomme aflevering.”

Misschien maakt de aflevering van deze week het goed. Studievriendinnen Floor (30) en Gerrieke (28) besluiten om naar het Tsjechische platteland te vertrekken. Ze laten hun omgeving in verbazing achter als ze naar Bukovina u CiČIsté reizen, waar ze een vervallen camping overnemen. De vriend van Gerrieke blijft zelfs in Nederland achter. De vrouwen beginnen vol goede moed, maar de winters zijn koud, de taal is moeilijk en het lukt Floor niet om een aantrekkelijke Tsjech te vinden.