Paardenveiling

Eigenaar koopt Zenith terug vanwege laag bod

Het Springpaarden Fonds Nederland (SFN) heeft het eigen toppaard Zenith woensdag op een online veiling teruggekocht. Dat heeft de directie van SFN laten weten. In het belang van de aandeelhouders besloot SFN het laatste bod van 850.000 euro te plaatsen, om te voorkomen dat het paard onder de prijs van eigenaar zou veranderen. De directie probeert via onderhandse verkoop wel het beoogde bedrag voor Zenith binnen te krijgen. Springruiter Jeroen Dubbeldam is met Zenith regerend Europees en wereldkampioen, zowel individueel als met de nationale ploeg. Hij haalde in Rio de Janeiro net niet de olympische barrage, omdat de ruiter in een rit zonder springfouten de tijd met een fractie van een seconde overschreed. De combinatie werd zevende. Dubbeldam en Zenith vormen sinds 2011 een duo. De ruiter zelf werd al wel eens olympisch kampioen, in 2000 (Sydney), met de legendarische schimmel De Sjiem. Al ver voor de Spelen was afgesproken dat Zenith na dat evenement verkocht zou worden. (ANP)

    • Henk Stouwdam