Feyenoord komt terug na achterstand en wint van FC Oss

In eigen stadion won de Rotterdamse club met 4-1 van FC Oss, nadat het al vroeg in de wedstrijd op een achterstand was gekomen.

Feyenoord speler Steven Berghuis (r) scoort de 1-1 door de bal langs FC Oss keeper Ronald Koeman jr (r) te schieten. Foto ANP/Kay in 't Veen

Na FC Utrecht en Vitesse heeft ook Feyenoord zich donderdagavond voor de tweede ronde van de KNVB-beker geplaatst. In eigen stadion won de Rotterdamse club met 4-1 van FC Oss, nadat het al vroeg in de wedstrijd op een achterstand was gekomen.

In de derde minuut scoorde FC Oss-speler Boere de eerste goal. Pas vlak voor rust maakte Feyenoord in De Kuip - waar het een week eerder in de Europa League Manchester United versloeg met 1-0 - de gelijkmaker. In de 68ste minuut scoorde Kramer de 2-1, waarna Feyenoord via een goal van Basaçikoglu verder wist uit te lopen. Jørgensen maakte het in de blessuretijd af: 4-1.

Vitesse won uit tegen de Amsterdamse amateurclub De Dijk zonder al te veel moeite: 2-7. Tegelijkertijd speelden de amateurs van TEC uit tegen HSC’21, waar ze met 1-5 wonnen.

Utrecht tegen Twente

FC Utrecht gooide eerder donderdagavond FC Twente in de eerste ronde van de KNVB-beker uit het toernooi. Haller zette Utrecht in de 88ste minuut op voorsprong, waarna ver in de blessuretijd de beslissing viel door een goal van Zivkovic (1-3).

FC Utrecht maakte in de zeventiende minuut het eerste doelpunt van de wedstrijd, nadat Richairo Zivkovic een schot van Nacer Barazite van richting veranderde. Kort na rust maakte Enes Ünal de gelijkmaker in de Twentse Grolsch Veste.

Vlak voor het eindsignaal volgde Zivkovic met de beslissing. Nadat Twente-keeper Nick Marsman bij een corner mee naar voren ging, bleek Zivkovic sneller te zijn dan Stefan Thesker en maakte hij de 1-3.

    • Guus Ritzen