Egypte bergt drenkelingen

FOTO Mohamed el-Shahed/AFP

Verplegers buigen zich in Rosetta over een slachtoffer van de ramp met een overvolle boot migranten, die woensdagavond omsloeg voor de kust van de Egyptische havenstad. In de eerste uren na de ramp wisten vissers 169 mensen te redden, sindsdien zijn 52 lichamen geborgen, aldus de autoriteiten. Mogelijk honderd mensen zijn nog vermist. Mensensmokkelaars hadden tientallen mensen meer in de boot gestopt dan de tweehonderd die erin pasten, vertelden overlevenden. Veel van de opvarenden waren vrouwen en kinderen die niet konden zwemmen, zei hij. Volgens de Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) zijn dit jaar ruim 3.213 migranten omgekomen op de Middellandse Zee, terwijl ze de oversteek naar Europa probeerden te maken. Bijna 300.000 migranten bereikten de kust.