Britse tv-ster gearresteerd voor moord in Amsterdam uit 1988

CJ de Mooi, een Britse tv-persoonlijkheid en acteur, bekende de moord vorig jaar in zijn biografie.

Screenshot uit video van CJ de Mooi

De Britse politie heeft vanochtend op het vliegveld van Londen de Britse tv-persoonlijkheid CJ de Mooi opgepakt in verband met een moord in Amsterdam uit 1988.

De 46-jarige Brit, vooral bekend als panellid in de quizshow Eggheads, bekende in 2015 in zijn autobiografie dat hij in 1988 in Amsterdam een drugsverslaafde een klap had gegeven en daarna in de gracht had gegooid. De man zou met een mes op hem af zijn gekomen. De Mooi (die zijn naam veranderde en eigenlijk Joseph Connagh heette) woonde toen op straat in de stad. Hij schreef:

“He caught me on the wrong day and I just snapped. I fully suspect I killed him. I’ve no idea what happened to him.”

De Mooi leefde na het incident verder om een modellen- en tv-carrière te beginnen. Ook was hij een tijdje president van de Engelse Schaakfederatie.


In deze video legt De Mooi uit waarom hij weg is bij Eggheads en waarom hij er terugkomt.

Het Openbaar Ministerie liet in 2015, na publicatie van de autobiografie, nog weten dat De Mooi niet vervolgd zou kunnen worden omdat de zaak verjaard was. Dat blijkt echter een misverstand: een woordvoerder van het OM laat nu weten dat de verjaringstermijn op een haar na niet gehaald is omdat de termijn van achttien jaar op 1 januari 2006 is opgeheven.