Amerikaanse sterren: ga stemmen, maar niet op Trump

Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Mark Ruffalo, Julianne Moore, James Franco, Neil Patrick Harris roepen Amerikanen op te gaan stemmen.

YouTube

“Dit land maakt 8 november een van de belangrijkste beslissingen”, zegt Robert Downey Jr. “De belangrijkste beslissing”, vult Scarlett Johansson hem aan. Op die dag kiezen de Amerikanen een nieuwe president. Wordt het Hillary Clinton of Donald Trump?

Als het aan het rijtje Amerikaanse supersterren ligt die in de video spelen, is dat een makkelijke keuze. Ze noemen Trump niet bij naam, maar maken duidelijk dat hij niet de kandidaat is om op te stemmen. “Want, zou je een racist als president willen, die mensen uit elkaar drijft?”, vragen Mark Ruffalo, Julianne Moore, James Franco, Neil Patrick Harris zich onder meer af. En dat rijtje bekende Amerikanen gaat nog wel even door.

Mark Ruffalo naaktscène

De Amerikanen krijgen, als ze stemmen, niet alleen een betere president dan Trump, maar dan zal acteur Mark Ruffalo in zijn volgende film in een naaktscène te zien zijn. Ruffalo twijfelt er zelf over, maar Downey Jr. neemt alle twijfel weg:

De video is geregisseerd door Joss Whedon, bedenker van Buffy the vampire slayer en regisseur van de Avengers-films. Het is overigens niet de eerste keer dat Whedon zich in de presidentsstrijd mengt. In 2012 waarschuwde hij dat “een stem op Mitt Romney zou leiden tot de zombie apocalyps.”