Is het einde van AC/DC in zicht?

AC/DC is wéér een lid armer. Ook bassist Cliff Williams stopt ermee.

Albumcover Highway to Hell, 1979
Albumcover Highway to Hell, 1979

Na ruwweg vier decennia verlaat Cliff Williams AC/DC. De 66-jarige bassist van de Australische hardrockband kondigde zijn pensioen aan in een YouTube-video: „ Het is tijd om eruit te stappen, zo simpel is het.” Over de band waar hij zo lang onderdeel van is geweest, zegt hij: „Het is een ander beest geworden”. Cliff benadrukt dat het nú het moment is om tijd te maken voor zaken die hij anders alleen tussen de tournees door kon doen. „Het is tijd voor mezelf, voor mijn familie en om te chillen.”


AC/DC loopt leeg. Williams is na drummer Phil Rudd, gitarist Malcolm Young en zanger Brian Johnson het vierde lid dat recent - al dan niet noodgedwongen - afscheid nam van de band. Phil Rudd staat onder huisarrest na drugsmisdrijven en iemand met de dood bedreigd te hebben. Malcolm Young, de broer van gitarist Angus Young, die vanwege ziekte ‘een pauze’ inlaste, bleek later te dement om verder te spelen. En de stokdove Brian Johnson stopte op aanraden van de artsen. Wanneer hij door zou gaan met optreden, zou hij permanent zijn gehoor zou verliezen.

Alleen Angus Young blijft als origineel lid over. En dit, zou je denken, is onmiddelijk het einde van de legendarische rockgroep. De vraag die rest is wanneer AC/DC, voor zover je het nog zo mag noemen, stopt.