In beeld

In Rotterdam is het WK Chinees koken bezig

In de week dat de eerste Chinese editie van de Michelingids verschijnt, vindt in Rotterdam het wereldkampioenschap Chinees koken (WCCC 2016) plaats. Het is voor het eerst dat dit prestigieuze evenement - 'de Olympische Spelen van de Chinese keuken' - buiten Azië plaatsvindt.
De burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb tijdens de opening van het achtste wereldkampioenschap Chinees koken. ANP / Jerry Lampen
Ahoy is van 19 tot en met 21 september gastheer van deze vierjaarlijkse, prestigieuze kookwedstrijd. ANP / Jerry Lampen
Aan het WCCC 2016 doen 400 chefs in 100 teams uit zo'n 15 landen mee. Jordy Rietbroek
De WCCC wordt beschouwd als de Olympische Spelen van de Chinese keuken. Jordy Rietbroek
Elk team moet in betrekkelijk korte tijd, slechts 2,5 uur, twee complete zesgangenmenu’s bereiden. ANP / Jerry Lampen
De gerechten worden beoordeeld door een gerenommeerd culinair panel. Jordy Rietbroek
Tijdens de vorige editie in 2012 in Singapore wonnen twee Nederlandse teams gouden medailles. Jordy Rietbroek
De organisator van het culinaire evenement, de Chinese wereldhorecafederatie (WFCCI), was zo onder de indruk van de Nederlandse prestaties dat ze besloten de achtste editie in Rotterdam te houden. Jordy Rietbroek
De gouden Nederlandse teams van vier jaar geleden stonden onder leiding van Zhang Hu, van restaurant Alexander in Leiden, en Kuai Sheng Wang, van restaurant Tzong Don in Oosterwolde. Jordy Rietbroek
De WCCC wordt over het algemeen gezien als de Chinese tegenhanger van de Bocuse d'Or. Jordy Rietbroek
Bezoekers van het evenement worden onthaald met een levendige artistieke culinaire show op het hoogst denkbare niveau van de Chinese keuken, aldus de organisatie. ANP / Jerry Lampen
Naast de competitie vindt er een conferentie plaats over de moderne Chinese keuken en is er een gastronomische beurs met de toonaangevende leveranciers in Europa. Jordy Rietbroek
Tijdens de show 'East meets West Chefs Challenge' gaan drie Chinese meesterchefs uit Beijing in gesprek met de Europese sterren-koks Edwin Vincke (van De Kromme Watergang in het Zeeuwse Hoofdplaat), Loïc Villemin (Toya in Faulquemont, Frankrijk), Filip Claeys (De Jonkman, Brugge). Jordy Rietbroek
Er staan ook verschillende demonstraties op het programma. Jordy Rietbroek
Deze woensdagavond wordt het evenement afgesloten met een galadiner en bekendmaking van de prijswinnaars. ANP / Jerry Lampen
个饱 (Eet smakelijk). Jordy Rietbroek