Paardensport

Geen koper voor toppaard Zenith

Het Springpaarden Fonds Nederland (SFN) heeft het eigen toppaard Zenith woensdag op een online veiling niet aan een nieuwe eigenaar verkocht. Dit heeft de directie van de organisatie laten weten. In het belang van de aandeelhouders besloot SFN zelf een laatste bod van 850.000 euro te plaatsen, om te voorkomen dat het paard onder de prijs van eigenaar zou veranderen. „De directie stelt vast dat de verwachte waarde van dit paard, zoals vooraf was vastgesteld door experts, niet in overeenstemming was met de uitgebrachte biedingen”, aldus SFN. De directie gaat proberen via onderhandse verkoop wel het beoogde bedrag voor Zenith binnen te krijgen. Springruiter Jeroen Dubbeldam is met Zenith regerend wereld- en Europees kampioen, zowel individueel als met de nationale equipe. Hij haalde in Rio net niet de olympische barrage, omdat hij in een rit zonder springfouten de tijd overschreed. (NRC, ANP)