KNVB beker

Gedisciplineerd PSV zonder moeite naar tweede ronde

PSV heeft het eigen publiek woensdagavond voor het eerst in lange tijd weer eens kunnen trakteren op doelpunten. Na drie duels zonder treffers van de thuisploeg in het Philips Stadion rekende PSV in de eerste ronde van het bekertoernooi gediscilineerd spelend af met Roda JC: 4-0. Gedwongen door de afwezigheid van de aanvallers Luuk de Jong (geschorst) en Jürgen Locadia (geblesseerd) moest er door PSV-trainer Phillip Cocu flink gepuzzeld worden in de aanval. Siem de Jong, de broer van Luuk die dit seizoen wordt gehuurd van Newcastle United debuteerde in de hoofdmacht als centrumspits. PSV wilde iets rechtzetten na het gelijkspel tegen FC Groningen (0-0) en het verlies tegen Atlético Madrid (0-1) en Feyenoord (0-1). Vanaf de aftrap nam de thuisploeg meteen het initiatief terwijl Roda JC ervoor koos om te verdedigen. Gastón Pereiro was al snel dichtbij een openingstreffer maar zijn schot werd van de lijn gehaald door verdediger Roel Brouwers. Het was al te laat om een negatief clubrecord te voorkomen maar Davy Pröpper maakte daarna toch een eind aan 332 minuten zonder doelpunten van PSV op eigen veld. De treffer veranderde weinig aan het spelbeeld, de Limburgers waren niet bij machte om iets terug te doen. Pereiro maakte zijn treffer alsnog na 34 minuten. De Uruguayaan klopte De Winter met een prachtige kopbal. Ook na rust bleef de landskampioen domineren. Pröpper maakte zijn tweede goal met een afstandschot. Het was voor Cocu het moment om te gaan wisselen. Aan het debuut van Siem de Jong kwam na ruim een uur een eind. Invaller Luciano Narsingh scoorde met een fraaie stiftbal de 4-0. In de slotfase maakte Sam Lammers (topscorer in de Jupiler League namens Jong PSV) nog zijn debuut in de hoofdmacht. (ANP)

    • Rob Schoof