Recensie

Recensie

Zigzaggen tussen stekelige takken en scherpe zaagbladen

The Angry Birds Movie haalde sinds de première in mei wereldwijd 346 miljoen dollar op. De franchise rond het boze gevogelte is dus nog lang niet dood, maar begint wel een beetje gedateerd te worden. Alleen vogeltjes naar varkens slingeren is saai.

De Finse ontwikkelaar Rovio zal vast jaloers zijn aan de draai die concurrent Cheetah Games gaf aan het spelconcept.

In hun spel Badland 2 bestuur je – door op de linker- en rechterkant van het scherm te tikken – een vogeltje door vijftig spookachtige levels waar scherpe, stekelige takken, vlijmscherpe zaagbladen of hangende metalen kettingen de weg blokkeren naar de uitgang.

De soundtrack en prachtige graphics in deze mobiele game doen denken aan krachtige klassiekers als Flashback en de steampunk-achtige levels roepen herinneringen op aan een spel als Oddworld: Abe’s Oddysee.

Badland 2 is gratis te spelen met advertenties, maar voor 3,99 euro ontsluit je alle levels en verwijder je de afleidende reclamefilmpjes.