Publiek

Treinstoringen van en naar Den Haag

Op Prinsjesdag is het treinverkeer van en naar Den Haag flink verstoord. Vanwege koperdiefstal was dinsdagmorgen minder treinverkeer mogelijk tussen Rotterdam en Den Haag. De extra reistijd tussen Delft Zuid en Schiedam Centrum bedroeg meer dan een uur.

Tussen Utrecht en Den Haag en tussen Utrecht en Rotterdam reden ook minder treinen. Dat kwam door een beschadigd spoorviaduct bij Gouda, waar een autobrand had gewoed. Daar moesten reizigers 30 à 60 minuten langer rijden. Door de stremming en de vertraging was het lastig voor mensen die wilden kijken naar de rijtoer op Prinsjesdag, om tijdig in Den Haag te komen.

Duizenden mensen hadden een kaartje gekocht voor de tribunes aan het Lange Voorhout waar de stoet voorbijkomt. (NRC)

    • Bas Blokker