overname

Chinese staalproducenten fuseren tot een na grootste bedrijf ter wereld

De Chinese staalproducent Baosteel neemt concurrent Wuhan over, waardoor het grootste staalbedrijf ter wereld ontstaat na ArcelorMittal in Luxemburg. Dat hebben beide bedrijven dinsdag bekendgemaakt. Samen zullen Baosteel en Wuhan ongeveer 60 ton staal per jaar produceren, tegenover bijna 100 ton staal door ArcelorMittal. De fusie is volgens analisten een poging van de Chinese overheid om te bezuinigen op de genationaliseerde staalindustrie. Wuhan lijdt verlies en heeft veel schulden, waardoor het bedrijf het zonder de overname waarschijnlijk niet zou redden. De wereldwijde staalindustrie staat onder druk door overproductie. Volgens de EU biedt China staal aan tegen dumpprijzen. (NRC)

    • Barbara Rijlaarsdam