Marketing van ‘Raw’ tevreden

Kijkers vallen flauw bij kannibalenfilm

Altijd fijne reclame voor horrorfilms: mensen die flauwvallen of braken bij de voorstelling. In 1974 droegen berichten over flauwvallen en projectielbraken sterk bij aan het succes van The Exorcist, recentelijk vielen kijkers flauw bij horrorfilm V/H/S en bij een zelfabortus in sf-film Prometheus. Met de Belgisch-Franse arthouse-kannibalenfilm Raw komt het dus wel goed: op het festival van Toronto verloren vorige week meerdere bezoekers het bewustzijn toen de vegetarisch etende heldin de geneugtes van het vlees leerde kennen. De marketing van Raw meldt opgetogen dat er ambulances aan te pas kwamen. „Alleen bij Lars von Triers Antichrist herinner ik me zo’n fysieke reactie.” Het festival bevestigt dat er zeker twee mensen buiten westen raakten, en één per ambulance werd afgevoerd.

    • Coen van Zwol