Limburg

Arrestatie voor mogelijk liquidatieplan ambtenaren

De politie heeft dinsdag een 61-jarige man opgepakt in het Limburgse Echt. Hij wordt ervan verdacht opdracht te hebben gegeven voor de liquidatie van twee ambtenaren, zo meldt de politie. Verdere details geeft ze niet. Over de identiteit van de verdachte weidt de politie evenmin uit. Desgevraagd zegt een woordvoerder wel dat de verdachte „een bekende is van de politie”. Bij de arrestatie van de man is heeft de politie zijn huis doorzocht. Ook is ze in zijn bedrijfspand in Echt geweest. In de woning is een vuurwapen met munitie aangetroffen. Verder zijn „gegevensdragers” meegenomen. Het onderzoek en het verhoor van de verdachte zijn volgens de politie in volle gang. Ze sluit meer arrestaties in deze zaak niet uit. (NRC)

    • Joram Bolle