Recensie

Kruip in de huid van He-Man en bescherm Eternia

Nieuwe games

Soms draait nostalgie uit op een teleurstelling, bewijst de nieuwe game met He-Man in de hoofdrol. Al is Hopstars nog een grotere teleurstelling. Gelukkig zorgen de kettingen en zagen in Badland 2 nog voor een beetje vermaak.

Je had erbij moeten zijn in de jaren tachtig en negentig. He-Man was toen nog cool. Een fusie tussen de kitscherige Conan the Barbarian en de knulligheid van Superman. Kenmerkend voor de gewelddadige doch opvoedkundige tekenfilms in het staartje van de Koude Oorlog. Elke keer als de held van koninkrijk Eternia zijn kreet ‘By the power of Grayskull. I have the power!’ liet horen, kregen honderdduizenden aan de buis gekluisterde kinderen kippenvel. Je zou dezelfde kriebels verwachten bij He-Man Tappers of Grayskull. Deze game levert je echter alleen pijn in je polsen en vingers op. Het doet een moedige poging om een boeiend verhaal te vertellen: met een magische spreuk die zijn leger tot reuzen laat uitgroeien, wil superschurk Skeletor eindelijk Eternia veroveren. Door in de huid van He-Man en zijn kompanen te kruipen, moet je daar een stokje voor steken. Of beter nog: over het beeldscherm swipen totdat je een ons weegt. Beter geanimeerd dan het vermakelijke Tap Knight and the Dark Castle, maar ongelofelijk nietszeggend.

    • Hans Klis