Geboorteakte

Ministers Van der Steur en Plasterk staan registratie doodgeboren kind toe

Ouders van doodgeboren kinderen krijgen de mogelijkheid hun kindje te registreren in de gemeentelijke basisregistratie. Dat hebben ministers Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie, VVD) en Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken, PvdA) maandag toegezegd, zo bevestigen woordvoerders van beide ministeries. Ook zal de ‘akte levenloos geboren kind’ veranderen in een geboorteakte. De ministers gingen maandag in gesprek met initiatiefneemster Natasja Geyteman, columniste Roos Schlikker en auteur Jeannette Rietberg. Met de verandering wordt volgens het drietal recht gedaan aan het bestaan van de kinderen, zo citeert ANP hen: „Door deze aanpassing in het beleid krijgen doodgeboren kinderen dezelfde behandeling als kinderen die kort na de geboorte zijn overleden.” (NRC)

    • Bas Blokker