Enquête

Nederlanders somber over de economie

Voorafgaand aan de vierde Prinsjesdag van het tweede kabinet Rutte zijn Nederlanders nog niet erg optimistisch over de Nederlandse economie en de impact daarvan op hun eigen portemonnee. Dat blijkt uit het jaarlijkse Prinsjesdagonderzoek van de NOS, uitgevoerd door Ipsos onder ruim duizend stemgerechtigden. In vergelijking met vorig jaar hebben weliswaar minder Nederlanders moeten bezuinigen, toch is het dit jaar voor meer mensen moeilijk om rond te komen. Vorig jaar kon 56 procent goed rondkomen; dit jaar is dat gezakt naar 50 procent. Bovendien zegt een meerderheid van de ondervraagden niets te merken van een aantrekkende economie. Het rapportcijfer voor het kabinet blijft in de eerste drie kwartalen van 2016 stabiel. Het kan op dit moment rekenen op een onvoldoende: een 5,2. (ANP)