documentaire

Conviction: Murder at the Station BBC 2, 22.00-23.00u.

De grote invloed van de true crime-sensatie Making A Murderer (en in mindere mate de podcast Serial) blijft merkbaar in de tv-wereld. Ook de tweedelige documentaire Conviction: Murder at the Station heeft raakvlakken met de serie van Netflix. Ook hier staat een moordzaak centraal met een veroordeelde die zijn onschuld blijft volhouden. Maker James Newton volgt de experts van Inside Justice, een organisatie onder leiding van Louise Shorter die onderzoekt of gevangenen terecht zijn veroordeeld voor moord. Shorter en een groep bestaande uit advocaten, ex-politiemensen en forensisch experts bieden gevangenen hulp. Ze doen in dit geval onderzoek naar de moord op Paula Poolton. Haar lichaam werd op 17 oktober 2008 gevonden in de kofferbak van haar auto die geparkeerd stond bij een treinstation. Tijdens het politieonderzoek kwam naar buiten dat ze een affaire had met een man, Roger Kearney. Er werd geen forensisch bewijs gevonden, maar Kearney werd veroordeeld voor de moord. Shorter duikt nu in de zaak, op zoek naar bewijs zodat ze in beroep kan gaan. Conviction laat zien hoe grondig ze daarbij te werk gaat.