Recensie

Recensie

Deze armband vertelt je wanneer je moet drinken

Steeds meer hippe wearables willen die lege plek om je pols claimen. Nu is de LVL, ’s werelds ‘first wearable hydration monitor’ populair op crowdfundingsite Kickstarter. Het is een computerarmband – of sorry, smart wearable – die precies weet hoeveel water je per dag moet drinken. Dat meet-ie met infraroodsensoren in je huid, net zoals de FitBit of een Apple Watch, en die methode heet NIRS: near-infrared spectroscopy. Ook je hartslag, aantal stappen en aantal uren slaap worden gemeten. Al de informatie gaat via bluetooth naar een app op je smartphone. Je leest op de app ook wat er met je gaat gebeuren als je ervoor kiest op dat moment je vochtreserve aan te vullen. Dat lijkt nogal uit de lucht gegrepen (‘drink nu een beker water voor je gaat slapen en de kans dat je goed slaapt is 40 procent hoger’), maar op zich kan een herinnering om meer te drinken nooit kwaad. De ontwerpers zeggen ook dat ze de LVL op honderden atleten hebben getest, en dat de resultaten net zo betrouwbaar zijn als urineresultaten. Aan de populariteit op Kickstarter te zien, geloven mensen dat graag.