Cubaanse volleyballers Finse cel in wegens verkrachting

De vijf spelers zouden een vrouw verkracht hebben in het hotel waar zij verbleven.

Een Finse politiewagen voor de lokale rechtbank waar de zaak diende. Foto: Kalle Parkkinen / Lehtikuva (AP)

Vijf spelers van het Cubaanse nationale volleybalploeg zijn in Finland schuldig bevonden aan verkrachting. De Finse rechter veroordeelde vier van hen tot vijf jaar cel, een vijfde speler kreeg 3,5 jaar. Dat meldt persbureau AP. In totaal stonden er dinsdag zes mannen voor de rechter; één van hen werd vrijgesproken.

Het Cubaanse team was in juli in Finland om wedstrijden te spelen in de World League, een internationale volleybalcompetitie. In het hotel waar het team verbleef in de Zuid-Finse stad Tampere, verkrachtten de spelers een vrouw. De mannen konden een maximale celstraf van acht jaar krijgen.

Toen de verkrachting in juli aan het licht kwam, werden in eerste instantie acht spelers gearresteerd. Twee van hen werden kort na hun arrestatie vrijgelaten.

    • Sjoerd Klumpenaar