Business Insider lanceert Nederlandse editie

Ronkende koppen Business Insider, de zakensite met een lichte toon, heeft in het buitenland veel succes. Nu is er ook een Nederlandse versie.

Een typisch artikel op Business Insider? Dat gaat over stoere ondernemers (‘Suitsupply: hoe een start-up uit Amsterdam de pakkenwereld op zijn kop zet en Amerika overneemt’), helpt de lezer vooruit op het carrièrepad (‘29 dingen die je nóóit tegen je baas moet zeggen’) en heeft een hoog you-can-do-it-gehalte (‘16 tekenen dat je intelligent bent – al voelt het misschien niet zo’). En ja: bij Business Insider houden ze van lijstjes en ronkende koppen.

De Amerikaanse nieuwssite Business Insider (omzet 38,5 miljoen euro in 2015) brengt zakelijk nieuws op een lichte toon en wil daarmee de wereld veroveren. Het bedrijf lanceerde deze dinsdag een Nederlandstalige editie. Daarvoor is het een samenwerking aangegaan met de Nederlandse zakensite Z24, die helemaal opgaat in businessinsider.nl. Nederland is het elfde land waar het concern actief is.

Business news, not as a burden

„We schrijven verhalen die je zakelijke en persoonlijke leven verbeteren”, zegt hoofdredacteur Arend van den Berg. „En we proberen ze altijd scherp en verrassend te presenteren. Een verhaal kan bijvoorbeeld ook uit één graphic bestaan.Business news, not as a burden, but as a pleasure, zeiden we al bij Z24. Je zult bij ons dan ook minder verplichte verhalen over staalgigant Corus lezen, maar meer over spannende start-ups.”

Van den Berg verwacht nog dit jaar een bereik van één miljoen unieke bezoekers per maand te halen. De site biedt Nederlandse stukken, vertaalde stukken en de internationale nieuwsstroom van Business Insider in het Engels.

De Business Insider-formule leidde in de VS en het Verenigd Koninkrijk tot grote successen. Daar bereikt de site meer lezers dan gerespecteerde zakenkranten The Wall Street Journal en de Financial Times. De Duitse uitgever Axel Springer kocht Business Insider in september vorig jaar voor 306 miljoen euro, de grootste overname van een nieuwssite ooit.

Lees ook: Deze Amerikaanse nieuwssites willen Nederland veroveren
    • Reinier Kist