Arrestatie voor mogelijk liquidatieplan ambtenaren

Een 61-jarige verdachte uit Echt is opgepakt. In zijn huis werd een vuurwapen aangetroffen.

Foto Koen van Weel / ANP

De politie heeft dinsdag een 61-jarige man opgepakt in het Noord-Limburgse Echt. Hij wordt ervan verdacht opdracht te hebben gegeven voor de liquidatie van twee ambtenaren, zo meldt de politie.

Verder dan zeggen dat de doelwitten van de liquidatie-opdrachten twee “overheidsambtenaren” zijn, wil de politie niet gaan. Over de identiteit van de verdachte weidt de politie ook niet verder uit. Desgevraagd zegt een woordvoerder wel dat de verdachte “een bekende is van de politie”, zonder daarbij in te gaan op basis van welke antecedenten.

Bij de arrestatie van de man heeft de politie zijn huis doorzocht. Daarnaast is er een zoeking in zijn bedrijfspand in Echt geweest. In zijn woning werd een vuurwapen met munitie aangetroffen. Ook zijn meerdere gegevensdragers meegenomen.

Het onderzoek en het verhoor van de verdachte zijn volgens de politie in volle gang. Daarbij kan nu niet worden uitgesloten dat er nog meer arrestaties zullen worden verricht, al heeft de politie geen concrete andere verdachten in beeld.

    • Joram Bolle