Vader krijgt 14 jaar cel voor verdrinken zoontje

De rechter oordeelde dat de man zijn zoontje met voorbedachten rade om het leven bracht.

Remko de Waal/ANP

De vader die in oktober vorig jaar zijn zoontje van vier in bad verdronk, heeft maandag bij de rechtbank in Dordrecht tot veertien jaar cel gekregen. Volgens ANP oordeelde de rechter dat de man zijn zoontje met voorbedachten rade om het leven bracht, en daarom is er sprake van moord.

De rechter volgde daarmee de strafeis van het Openbaar Ministerie (OM). De 35-jarige man was volgens de rechtbank volledig toerekeningsvatbaar. De dode peuter werd in oktober in een woning gevonden. De dag erna arresteerde de politie zijn vader.

Slaappil

Later bleek dat hij zijn zoontje en dochter een slaappil had gegeven, waarna hij zijn zoontje in bad deed en hem verdronk. Zijn dochter had de pil uitgespuugd en werd door haar vader ongemoeid gelaten. De rechtbank sprak de man vrij van poging tot moord op zijn dochter, omdat niet is gebleken of hij haar wilde doden.

Het gezin was bekend bij het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling.

    • Guus Ritzen