Sound of Music-ster Charmian Carr overleden

Als Liesl von Trapp zong ze in de filmklassieker het lied Sixteen Going On Seventeen.

Charmian Carr in 1965 bij aankomst op Schiphol. Ze bracht een bezoek aan Nederland om de première van The Sound of Music bij te wonen.
Charmian Carr in 1965 bij aankomst op Schiphol. Ze bracht een bezoek aan Nederland om de première van The Sound of Music bij te wonen. Foto ANP

Actrice Charmian Carr is overleden. Ze is vooral bekend van haar rol als Liesl von Trapp, de oudste dochter uit het beroemde The Sound of Music-gezin. Ze stierf op 73-jarige leeftijd aan de gevolgen van een zeldzame vorm van dementie, meldt persbureau AP.

Ten tijde van de opnames van de film, in 1965, was Carr 21 jaar oud. Ze speelde daarin een lieve oudste zus, en zong het bekende lied Sixteen Going on Seventeen.

Rodgers & Hammerstein, het bedrijf dat voortvloeide uit het schrijversduo dat The Sound of Music bedacht heeft, laat weten diep bedroefd te zijn over het overlijden van Carr:

“Het is altijd triest als een lid van de familie heengaat - en in het geval van de “familie” uit de film The Sound of Music is het vooral verdrietig als het de eerste van de groep is van wie wij afscheid nemen. Charmian Carr speelde het oudste kind uit het gezin Von Trapp en vertolkte die rol in zekere zin ook in het echte leven: ze begeleidde, bemoedigde, ondersteunde en stond altijd klaar voor de rest van haar “zusters” en “broeders”.”

Naast haar rol in The Sounds of Music, speelde Carr in de televisiefilm Evening Primrose. Verder is ze in haar Hollywood-carrière nooit gekomen.