Nazomerhouse in pasteltinten

De house die de Zweedse producer Kornél Kovács maakt is als de nazomer van 2016: onverwacht warm. Toch zal dat voor de liefhebbers van Studio Barnhus geen verrassing zijn. Zijn debuutalbum ligt grotendeels in het verlengde van de twee hits die de oprichter van het Zweedse label eerder uitbracht: het bijna tropische ‘Pantalon’ en het meer club georiënteerde ‘Szikra’. Openingsnummer ‘Skizra Intro’ echoot dat tweede nummer, ‘BB’ en ‘Gex’ doen aan ‘Pantalon’ denken. The Bells past in de traditie van de Noorse discopop van Todd Terje en Prins Thomas: uitgestrekt in warme pasteltinten. De belletjes in ‘Dollar Club’ blijven op de achtergrond, er zijn lange loops met alleen broken beats. ‘Urszusz’ zou de score voor een seventies film met romantiek aan de waterkant kunnen zijn, inclusief wiebelige VHS-tonen. Het nummer is als het lieflijke meisje op de albumhoes dat ineens een fietsenrek bloot lacht. De grap is nooit ver weg. The Bells heeft een aangenaam zomerse vibe, maar nergens wordt het spray-tan vrolijk.

1/10 Transport, Rotterdam. 20/10 Claire, Amsterdam.
    • Rolinde Hoorntje