Medische studenten dagen hogeschool

Ruim vijftig studenten van de bacheloropleiding Medische Hulpverlening (BMH) slepen de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) voor de rechter. Zij vinden dat ze door nalatigheid van de hogeschool flinke studievertraging hebben opgelopen.

De studenten worden bijgestaan door het Landelijk Studenten Rechtsbureau. Zij eisen 20.000 euro per student per vertraagd studiejaar. De studenten kregen vrijwel nergens een stageplek omdat ze zich niet konden inschrijven in het BIG-register, de databank van officieel erkende gezondheidswerkers. Dat zou het gevolg zijn van nalatigheid van de school.

Door het ontbreken van de registratie konden ze geen stage lopen en daardoor was het nagenoeg onmogelijk om af te studeren. Studenten van dezelfde opleiding van de Hogeschool Utrecht hadden hetzelfde probleem. Het rechtsbureau spande namens deze studenten eerder al een rechtszaak aan. De rechter oordeelde begin dit jaar dat de HU aansprakelijk is voor de studievertraging. De zaak over de hoogte van de schadevergoeding loopt in hoger beroep. (ANP)