Giel Beelen bevestigt vertrek bij ochtendshow 3FM

De 3FM-dj wil meer tijd besteden aan andere projecten, zoals zijn online talentenjacht.

Giel Beelen poseert op de rode loper voorafgaand aan de uitreiking van de Buma Awards.
Giel Beelen poseert op de rode loper voorafgaand aan de uitreiking van de Buma Awards. Foto: Sander Koning / ANP

Giel Beelen stopt met zijn ochtendshow bij radiozender 3FM, zo bevestigde hij maandagochtend op zender. De dj wil zich meer gaan bezighouden met andere projecten, zoals zijn online talentenjacht.

Twitter avatar 3FM 3FM Giel stopt met ochtendshow op #3FM: “Ik ben het zeker niet zat, maar ben blij dat ik een keuze heb gemaakt.” https://t.co/R0oPDjrwjL

De 3FM-dj had zijn vertrek nog niet willen openbaren, maar kon naar eigen zeggen niet anders nadat ingewijden afgelopen weekend over zijn vertrek spraken in het Algemeen Dagblad :

“Als iets nog niet rond is, dan ga je er nog niet over beginnen. Maar als daar dan toch verhalen over verschijnen, dan moet ik toch even de duidelijkheid verschaffen die ik heb.”

Hij is de ochtendshow nog niet zat, maar volgens Beelen is het “beter voor alles en iedereen” als hij er na ruim 12,5 jaar een punt achter zet. “Als je vaker naar dit programma luistert weet je dat ik bij de opening best wel verrot kan klinken. Dat komt dan doordat ik de avond ervoor weer ergens geweest ben.”

Het is nog niet definitief bekend wanneer Beelen zijn laatste ochtenduitzending heeft. Volgens de dj wordt het, als het aan hem ligt, nog dit jaar.

Leegloop bij 3FM

Het afgelopen jaar verloor 3FM een aantal belangrijke gezichten. Zo verliet het succesduo Sander Lantinga en Coen Swijnenberg de publieke zender voor een tijdslot bij Radio 538 en ging Gerard Ekdom naar Radio 2. NPO-radiodirecteur Jan Westerhof zei in een interview met NRC dat het verlies aan luisteraars dat daarmee gepaard gaat, een logisch gevolg is van de vernieuwing die de zender doorvoert.

“Als je claimt dat je jong en innovatief wilt zijn, moet je durven te vernieuwen. (…) Het publiek zal het nieuwe 3FM opnieuw moeten omarmen.”

Interview Jan Westerhof: ’3FM hoeft niet de grootste zender te zijn’

3FM wil vernieuwen met dj’s uit de eigen opleiding. Begin maart ging het gerucht al dat Beelen zou stoppen, toen hij in een tweet meldde dat “het hoge woord eruit was” en hij “iets anders” ging doen. In plaats van zijn vertrek in de ochtendshow, kondigde Beelen aan met een online talentenjacht te beginnen.