Game of Thrones wederom grote winnaar Emmy Awards

Game of Thrones won onder meer de Emmy voor de beste dramaserie. The Voice won de award voor beste talentenjacht.

De cast en de crew van Game of Thrones nemen de award voor beste dramaserie in ontvangst.
De cast en de crew van Game of Thrones nemen de award voor beste dramaserie in ontvangst. Foto: Chris Pizzello/Invision/AP

Nadat de serie vorige week al negen Emmy’s in de wacht sleepte, bekroonde de jury van de Emmy Awards de hitserie Game of Thrones zondag met de prominente award voor beste dramaserie. De Primetime Emmy Awards werden zondagavond in Los Angeles uitgereikt.

Game of Thrones won verder onder meer de award voor de beste regie en het script voor de aflevering Battle of the Bastards. De serie van betaalzender HBO, waarin de Nederlandse acteurs Carice van Houten en Michiel Huisman vaste rollen hebben, werd 23 keer genomineerd en won twaalf Emmy’s. Game of Thrones is daarmee de meest gelauwerde tv-serie in de geschiedenis.

Lees ook: Dankzij ‘Game of Thrones’ kreeg HBO weer de meeste Emmy’s. Maar de verrassing was nummer 2: zender FX.

Veep

Julia Louis-Dreyfus won voor de vijfde keer op rij de Emmy voor de beste comedyactrice. Zij speelt de stuntelende politica in Veep. Met in totaal zes Emmy’s voor comedyactrice (en acht in totaal) is Louis-Dreyfus recordhouder geworden. Zij nam de prijs in tranen in ontvangst en droeg hem op aan haar vader, die vrijdag overleed.

Net als meer kandidaten verwees zij in haar speech naar presidenstkandidaat Donald Trump: “Veep heeft de muur tussen comedy en politiek neergehaald.Onze serie begon als satire maar voelt nu als een nuchtere documentaire. Dus ik beloof dat ik de muur tussen comedy en politiek weer ga optrekken. En Mexico zal ervoor betalen.”

The Voice

Ook de Amerikaanse editie van The Voice viel zondag in de prijzen. De talentenjacht, die wordt uitgezonden op NBC en werd bedacht door John de Mol, werd bekroond als beste Reality Competition Program. In 2013 en 2015 won het programma deze prijs ook al.