In beeld

Emmy Awards 2016

De televisiewereld feliciteerde elkaar zondagavond in Los Angeles met een kleine 90 onderscheidingen in de Primetime Emmy Awards. De serie Game of Thrones is de grote winnaar met 23 nominaties en twaalf gewonnen Emmy’s. Game of Thrones is daarmee de meest gelauwerde tv-serie in de geschiedenis.
Jimmy Kimmel presenteert de awardshow van de 68ste editie van de Primetime Emmy Awards in het Microsoft Theater in Los Angeles.
Reuters / Mike Blake
Actrice Yara Shahidi van de ABC-serie Black-ish, showt haar jurk op de rode loper.
Reuters / Lucy Nicholson
Grote winnaar van de avond is de HBO-serie Game of Thrones. Naast de prominente award voor beste dramaserie, won de serie verder onder meer de award voor de beste regie en het script voor de aflevering Battle of the Bastards. De serie waarin de Nederlandse acteurs Carice van Houten en Michiel Huisman vaste rollen hebben, werd 23 keer genomineerd en won twaalf Emmy’s. Game of Thrones is daarmee de meest gelauwerde tv-serie in de geschiedenis.
Chris Pizzello / Invision / AP
Ook de Amerikaanse editie van The Voice viel in de prijzen. De talentenjacht, die wordt uitgezonden op NBC en werd bedacht door John de Mol, werd bekroond als beste Reality Competition Program. In 2013 en 2015 won het programma deze prijs ook al. Presentator Carson Daly nam de Emmy in ontvangst.
John Travolta (l) en Cuba Gooding Jr. (r) feliciteren Sarah Paulson nadat bekend gemaakt is dat zij de Emmy voor beste vrouwelijke hoofdrol wint voor haar rol in The People v. O.J. Simpson: American Crime Story.
Reuters / Mike Blake
Julia Louis-Dreyfus won voor de vijfde keer op rij de Emmy voor de beste comedyactrice. Zij speelt de stuntelende politica in Veep. Met in totaal zes Emmy’s voor comedyactrice (en acht in totaal) is Louis-Dreyfus recordhouder geworden. Zij nam de prijs in tranen in ontvangst en droeg hem op aan haar vader, die vrijdag overleed.
Reuters / Mario Anzuoni
De cast en crew van Veep viert de winst van beste comedy.
Reuters / Mike Blake
Regina King viert haar prijs voor beste vrouwelijke bijrol in American Crime.
Chris Pizzello / Invision / AP
De Deense filmregisseur Susanne Bier met haar Emmy Award voor The Night Manager in de categorie Regie miniserie of film.
Reuters / Mario Anzuoni
Sterling K. Brown wint een Emmy voor zijn rol in The People v. O.J. Simpson: American Crime Story.
Danny Moloshok / Invision - AP
Een optreden van de acteurs Caleb McLaughlin, Millie Bobby Brown en Gaten Matarazzo.
Kevin Winter / Getty Images / AFP
Rami Malek is beste acteur met zijn rol in de dramaserie Mr. Robot.
Danny Moloshok / Invision - AP
Sarah Paulson toont trots haar Emmy Award.
Richard Shotwell / Invision / AP
De jonge acteur Caleb McLaughlin deelt broodjes uit aan het publiek.
Chris Pizzello / Invision / AP
Tatiana Maslany is beste actrice in een dramaserie met haar rol in Orphan Black.
Chris Pizzello / Invision / AP
John Oliver wint in de categorie categorie Variety Talk Series voor zijn show Last Week Tonight With John Oliver.
Reuters / Lucy Nicholson