Douwe Bob en Thekla Reuten winnen Gouden Notekraker

De prijs wordt jaarlijks door acteurs en musici uitgereikt aan hun collega’s.

Zanger Douwe Bob. Foto: Lex van Lieshout / ANP

Zanger Douwe Bob en actrice Thekla Reuten hebben de Gouden Notekraker 2016 gewonnen. De prijs wordt jaarlijks door acteurs en musici uitgereikt aan hun collega’s. De Zilveren Notekrakers, de aanmoedigingsprijzen voor aanstormend talent, gingen naar het Nationaal Jeugd Jazz Orkest 2015 en Matthijs van de Sande Bakhuyzen.

In de categorie Muziek waren ook Anton Goudsmit en My Baby genomineerd. In de categorie Televisie gold dit voor Thomas Acda en Waldemar Torenstra. De winnaars van de Zilveren Notekraker zijn gekozen uit een longlist met een groter aantal genomineerden. Alleen kunstenaars die zijn aangesloten bij auteursrechtenorganisaties Sena en NORMA voor uitvoerend kunstenaars, mochten stemmen.

Winnaars 2015

Vorig jaar ontvingen zanger Dotan en actrice Kim van Kooten de Gouden Notekraker. Van Kooten kreeg de prijs haar rol in de tv-serie Hollands Hoop. Eerdere winnaars zijn onder meer gitarist Jan Akkerman, Blöf en het Metropole Orkest.

De Zilveren Notekraker ging vorig jaar naar muzikant Jett Rebel en actrice Naomi van Es voor haar rol in de tv-serie Divorce.

    • Etienne Verschuren