De Goal van het Weekend heeft dit keer die onmiskenbare wow-factor

De internationale velden bleken dit weekend zeer vruchtbare grond voor geweldige doelpunten. Voor de mooiste exemplaren belandden we uiteindelijk in Duitsland, Polen en Roemenië.

Het was een festijn van langeafstandschoten die er in vlogen. De een nog fraaier dan de ander. In Japan en Frankrijk bijvoorbeeld. En ook bij Europese topploegen als Barcelona, Liverpool en Arsenal werd eens lekker uitgehaald.

André Bukia (Boavista) zette de toon in Portugal met een genadeloze volley. En dat Robert Lewandowski (Bayern München) met deze fijne treffer of Serge Gnabry (Werder Bremen) met deze pegel niet de top 3 van dit weekend haalt, onderstreept nog eens extra hoezeer het water in de vijver der golazos dit weekend tegen de randen omhoog klotste.

3. Eren Derdiyok (Galatasaray)

Jan Olde Riekerink op de bank, Nigel de Jong (nog) op de tribune en Wesley Sneijder in het veld: Galatasaray heeft dit seizoen een flink Nederlands accent. Eren Derdiyok, ooit een groot talent, is na vijf clubs in tien jaar tijd de spits van CimBom en loopt voorlopig 1-op-1; niet in de laatste plaats dankzij deze goal. De assist komt van Sneijder:

2. Marian Constantinescu (CS Concordia Chiajna)

Nu en dan komen er van die doelpunten voorbij waarvan je je afvraagt: bewust of niet? Voor de categorie ‘meer geluk dan wijsheid’ worden soms de mooiste goals geboren en dit is er zo eentje. Trivia: Marian Constantinescu speelde voor zowel Inter als Juventus waarbij het in beide gevallen Roemeense naamgenoten van de Italiaanse topclubs betreft. En dan nog een weetje: teamgenoot van Marian Constantinescu is Milano Koenders, de oud-speler van onder meer AZ, NAC en Heracles die vorig seizoen zonder club zat. Maar goed, hier dus die sierlijke goal:

1. Grzegorz Bonin (Górnik Leczna)

Wat-een-heerlijke-goal. Grzegorz Bonin (32) speelt al ruim vijftien jaar in anonimiteit z’n wedstrijden voor niet bepaald de crème de la crème van het Poolse betaald voetbal. Tien jaar geleden droeg hij eenmaal het nationale tricot, tegen Litouwen. 1-0 verloren. Nee, het internationale podium zou nimmer opgesierd worden met het voetbalvernuft van Bonin. Tot hij dit weekend dus zo’n doelpunt maakte waar je gewoonweg naar kunt blíjven kijken:

    • Jules Seegers