Theater

Amerikaanse toneelschrijver Edward Albee (Who’s Afraid of Virginia Woolf) overleden

Edward Albee in 1977. Foto AP

De Amerikaanse schrijver Edward Albee, bekend van Who’s Afraid of Virginia Woolf, is vrijdag op 88-jarige leeftijd overleden. Volgens persbureau Reuters stierf hij in zijn huis op Long Island, New York. Hij wordt gezien als een van de belangrijkste Amerikaanse toneelschrijvers. In 1962 werd Who’s Afraid of Virginia Woolf voor het eerst opgevoerd op Broadway, vier jaar later werd het verfilmd met Elizabeth Taylor in een van de hoofdrollen. In zijn leven won Albee tot driemaal toe een Pulitzer Prize. In 1967 kreeg hij er een voor A Delicate Balance, in 1975 voor Seascape en in 1991 voor Three Tall Women. Albee schreef in totaal meer dan dertig stukken, met een scherp gevoel voor humor en duistere thema’s. (NRC)

Een meesterlijk oog voor huwelijksdrama katern Twee, pagina 10
    • Auteur Onbekend