Nelly heeft Spotify nodig

Hij bracht het publiek nummers als ‘Hot in Herre’, ‘Ride with me’ en samen met Kelly Rowland had hij een hit met ‘Dilemma’. Rapper Nelly werd wereldberoemd door zijn album Country Grammar, dat in 2000 uitkwam. Erg succesvol was hij sindsdien niet meer. Zo meldde entertainmentnieuwssite TMZ dat Nelly nog 2.412.283 dollar moet betalen aan de belastingdienst.

En dat zou zijn bankroet kunnen betekenen. Als de rapper niet met het geld over de brug komt zullen zijn eigendommen in beslag worden genomen. Hoewel Nelly in onderhandeling is met de belastingdienst, was het voor veel twitteraars duidelijk: Nelly heeft hulp nodig. Onder #SaveNelly en #HotInHerreStreamingParty werd opgeroepen om zijn hit ‘Hot in Herre’ te streamen.

SPIN Magazine becijferde hoe vaak Nelly’s nummers gestreamd moeten worden. Spotify betaalt artiesten tussen de 0,006 dollar en 0,0084 per stream. Stel dat Nelly het minimum krijgt van 0,006 dollar per stream, dan moeten zijn nummers ten minste 402.880.500 keer worden gestreamd, aldus SPIN Magazine. Als Nelly geluk heeft, en 0.0084 dollar per stream krijgt, dan hoeven zijn nummers ‘maar’ 287.176.547 gestreamd te worden.

Een ding was wel duidelijk, er moest veel gestreamd worden.

    • Bas Tooms