Doden door bootongeluk Thailand

Een passagiersboot met twee verdiepingen kapseisde zondag in de Chao Phraya-rivier ten noorden van Bangkok.

Volgens lokale media zijn tenminste dertien mensen omgekomen na het kapseizen van een boot.
Volgens lokale media zijn tenminste dertien mensen omgekomen na het kapseizen van een boot. AP

Er zijn tenminste dertien mensen omgekomen nadat een passagiersboot met twee verdiepingen kapseisde in de Chao Phraya-rivier ten noorden van Bangkok. Dat melden lokale media volgens AP. Er worden nog mensen vermist, hoeveel precies is niet bekend. Meer dan dertig mensen zijn gewond geraakt.

Update maandag 11.28 uur: het dodental is opgelopen tot achttien, meldt persbureau AP maandagochtend. Twaalf mensen worden nog altijd vermist.

De boot met meer dan honderd passagiers sloeg zondagmiddag om nadat het vaartuig de oever van de rivier raakte, mogelijk door een sterkte stroming. Een bron bij de Thaise overheid meldt aan AP dat de boot officieel een capaciteit van vijftig passagiers had. Reddingswerkzaamheden worden bemoeilijkt door regenval en het intreden van de avond in Thailand.

De passagiers, volgens de eerste berichten vooral Thaise moslims, waren onderweg terug van een jaarlijkse religieuze bijeenkomst. Voor zover bekend zijn er geen buitenlanders omgekomen. De lokale krant The Bangkok Post schrijft dat zes mannen, zes vrouwen en een kind om het leven zijn gekomen. De schipper van de boot is gearresteerd en wordt ondervraagd.

Het ongeluk deed zich voor nabij de toeristische stad Ayutthaya, de voormalige hoofdstad van Thailand met veel tempels en ruïnes. De stad, in 1991 door UNESCO tot werelderfgoed verklaard, ligt op zo’n 80 kilometer boven Bangkok.