Acht lichtgewonden na aanval in Amerikaans winkelcentrum

De dader zou volgens getuigen ‘Allah’ hebben geroepen tijdens de aanval met een mes. Islamitische Staat heeft de terreurdaad opgeëist via persbureau Amaq.

Foto Dave Schwarz/St. Cloud Times via AP)

Een man met een mes heeft acht mensen verwond in een winkelcentrum in de Amerikaanse staat Minnesota. Hij zou volgens getuigen ‘Allah’ hebben geroepen tijdens de aanval. Een toevallig aanwezige politieagent buiten diensttijd heeft de man doodgeschoten. Dat meldt persbureau AP. De terreurdaad werd opgeëist door Islamitische Staat via persbureau Amaq, vaker de spreekbuis van de organisatie.

De acht mensen zouden niet ernstig verwond zijn. Eén iemand moest zich laten behandelen in het ziekenhuis. Gedurende het forensisch onderzoek naar de aanvallen, die verspreid over het winkelcentrum in de plaats Saint Cloud plaatsvonden, mochten de bezoekers niet weg.

De aanvaller zou een bewakingsuniform gedragen hebben tijdens de aanval. De politie liet tijdens een persconferentie weten dat hij in ieder geval een keer ‘Allah’ zou hebben geroepen, en zou hebben geïnformeerd of mensen moslim waren. Het hoofd van de politie wilde echter nog niet spreken van een terreurdaad. “Het motief voor de aanvallen is nog niet duidelijk. Dat gaan we nu uitzoeken.”

De plaats van de steekpartij: