2.000 kilo cocaïne

Grote drugsvangst marine in Caribische gebied

De Nederlandse marine heeft de grootste drugsvangst sinds enkele jaren in het Caribisch gebied gedaan. In samenwerking met de Verenigde Staten werd 2.000 kilo cocaïne onderschept. Dit meldde commandant zeestrijdkrachten Rob Verkerk zondagochtend. De laatste keer dat de marine in de Caraïben meer dan 1.000 kilo drugs onderschepte was in oktober 2013. Toen werd 1.450 kilo cocaïne gevonden die op weg was naar de Dominicaanse Republiek. De vangst van dit weekend kwam volgens het ministerie van Defensie tot stand nadat een Amerikaans patrouillevliegtuig een vissersboot opmerkte en het Nederlandse marineschip Zr. Ms. Groningen inseinde. De verdovende middelen werden gevonden in een verborgen compartiment. (NRC)

    • Auteur Onbekend