Nederlands Daviscupteam wint gemakkelijk van Zweden

Na de twee zeges in het enkelspel zorgde Oranje met de winst op Zweden voor een niet meer te achterhalen 3-0 voorsprong.

Jean-Julien Rojer (R) en Robin Haase (L) in actie tegen tijdens de Davis Cup ontmoeting in Ziggo Dome tussen Nederland en Kroatie.
Jean-Julien Rojer (R) en Robin Haase (L) in actie tegen tijdens de Davis Cup ontmoeting in Ziggo Dome tussen Nederland en Kroatie. Foto Bas Czerwinski / ANP

Het Nederlandse Daviscupteam komt ook volgend jaar uit in de eerste groep van de Europees/Afrikaanse zone. Dat is zeker nu Jean-Julien Rojer en Robin Haase het dubbelspel tegen Zweden wonnen. Na de twee zeges in het enkelspel van Thiemo de Bakker en Robin Haase zorgde Oranje met de winst op Zweden voor een niet meer te achterhalen 3-0 voorsprong.

Rojer en Haase, die op de Olympische Spelen in de eerste ronde al strandden, waren op het Zweedse gravel veel te sterk voor Isak Arvidsson en Fred Simonsson. In drie sets (7-5, 6-2, 6-3) werd er korte metten gemaakt met de Zweden. Zondag volgen nog twee enkelspelen.

De eerste set zullen Rojer en Haase niet snel vergeten. In de elfde game pakten de twee de eerste break, die Haase afmaakte met een knappe lob. Rojer serveerde daarna de set uit. In de tweede set begon het Oranjekoppel gelijk met een break, iets wat later nog twee keer gebeurde. In de vijfde game kregen Rojer en Haase vijf breakkansen van de Zweden te verwerken.

Haase na afloop bij het ANP:

“We moeten nog beter kunnen. Ik hoop dat we volgend jaar een gooi kunnen doen naar een plaats in de wereldgroep. En dat we eindelijk weer eens een thuiswedstrijd loten.”