Zomervlog: Psychedelische kunst van Simon Posthuma

Vloggers Tosca Niterink & Anita Janssen doen deze zomer wanhopig moeite om zich te amuseren. Daartoe speuren ze gewapend met zwaar videogeschut de evenementen af. Van het Broccoli Festival tot de kofferbakverkoop in Cadzand. Van Bach Buiten in Amsterdam-Noord, de Robeco Summer nights tot het Wolfeest in Balloo.

Deze week waren we aanwezig op de opening van de overzichtstentoonstelling van het werk van Simon Posthuma vooral bekend vanwege zijn psychedelische kunst. Hij heeft nog een hoesontwerp van Stg Peppers Lonely hearts club band gemaakt voor de Beatles, en hij is de vader van Douwe Bob, je weet wel die van het songfestival.

Bloedstollend

Ik ben dol op openingen, vooral toespraken en dan helemaal lange toespraken en het allermooiste is dan als de microfoon het niet doet. Nu ja, hij deed het soms even heel hard, dat is nog leuker met bijpassend gepiep. Bloedstollend, vooral als het warm is, zodat er flink gezweet wordt met trillen erbij. Het was leuk, warm en interessant. Ik ben blij dat het nu een beetje koeler is. Volgens mij is de zomer bijna voorbij. Ik ruik als ik mijn hoofd buiten de deur steek, dat ik al weer bijna mijn schoen kan zetten. O ja kijken jullie even naar het filmpje van de opening… Tenminste, als je wilt weten wie Jopie is.