Even aan Trumps haar zitten, is dat niet té amicaal?

Presentator Jimmy Fallon kreeg veel kritiek omdat hij Trump in zijn show door de haren aaide, maar geen kritische vragen stelde.

Beeld video Youtube

Over het haar van Donald Trump is al veel geschreven. De één vermoedt dat het een toupet is, de ander denkt dat de Amerikaanse presidentskandidaat het creatief kamt, om een kale plek te verbergen. Of zien de korenblonde lokken er zo onnatuurlijk uit omdat Trump plastic implantaten heeft laten plaatsen?

De 70-jarige zakenman zelf vindt al die commotie onzinnig: Trump heeft meermaals ontkend een ‘tapijtje’ te dragen. Slechts weinigen hebben echter kunnen verifiëren of elke haar op het hoofd van Trump van hemzelf is, zoals hij zelf beweert. Maar donderdag kreeg de Amerikaanse presentator Jimmy Fallon die kans.

Twitter avatar realDonaldTrump Donald J. Trump As everybody knows, but the haters & losers refuse to acknowledge, I do not wear a “wig.” My hair may not be perfect but it’s mine.

“De volgende keer dat wij elkaar zien, ben je misschien de president van de Verenigde Staten”, begint Fallon zijn verzoek tijdens een interview met Trump. Voordat het zover is, wil de presentator nog een keer iets “onpresidentieels” doen: het haar van Trump door de war schudden. Na een lichte aarzeling stemt de Republikein in.

Het optreden met Trump kwam Fallon – die overigens niets zei over de echtheid van het zojuist gestreelde haar – op felle kritiek te staan. Want als je de kans hebt om iemand met dusdanig controversiële standpunten te ondervragen, dan kun je het niet laten bij wat amicaal geleuter, zo vonden veel twitteraars. Door Trump niet tegen de haren in te strijken gedroeg Fallon zich als de “hofnar van de hel”.

Twitter avatar palebirdy Birdy Awww Jimmy Fallon ruffled Trump’s hair and then goofed around with him for ten minutes. What a funny, adorable response to fascism!
Twitter avatar MarkHarrisNYC Mark Harris I don’t fault Jimmy Fallon for not being a journalist. I do fault him for his willingness to serve as hell’s court jester.
Twitter avatar FeministRainbow Elizabeth And Jimmy Fallon unfortunately just showcased a potential dictator on his show and made him like “just another guy.” Except he’s not…

Dat Fallon niet kritisch is, weet hij overigens maar al te goed. Maar dat is ook niet zijn taak, zo vindt hij. Tegenover een Amerikaans radiostation zei hij daar vorig jaar over:

“My job is, again, is to make everyone look good, no matter who it is, whether you’re a politician or whatever it is. We have people on that people don’t like. I know that. But that’s not my job. You make your own opinion.”

Lees ook: Hillary Clinton beseft: Donald Trump kan president worden.