Twijfel niet: Clarkson, Hammond en May zijn beter dan ooit

Het nieuwe programma van de voormalige Top Gear-sterren maakt op 18 november z’n rentree.

Still The Grand Tour / YouTube

De naam is dan misschien bij de BBC gebleven, maar het hart verhuist naar Amazon. Dat is de overduidelijke boodschap van de trailer van het nieuwe programma The Grand Tour, dat vanaf 18 november te zien is. Met filmische beelden, knisperend sounddesign en Clarkson, Hammond en May vertrouwd achter het stuur moet aan alle twijfel een eind komen. Top Gear is dood, leve ons. En ja, de laatste seconden zijn een trap na.

Om de nalatenschap van ‘s werelds beroemdste televisieprogramma wordt al geknokt sinds Jeremy Clarkson werd ontslagen bij de BBC omdat hij een producer had geslagen. De Britse omroep stelde een nieuw presentatieteam samen onder leiding van Chris Evans. Toch kwam “New Top Gear”, zoals de BBC het programma maar noemde, in het nieuwe seizoen direct terug met een klassieker: omkieperende driewielige Reliants. Een running gag uit de tijd met Clarkson en consorten. Toch bleek New Top Gear geen direct succes. Evans besloot na een seizoen en een hoop kritiek te vertrekken.

De tekst gaat verder onder de video.

Intussen was voor Amazon Prime The Grand Tour in de maak. Het kijkerspubliek wordt al weken opgewarmd met gezellige filmpjes van May, Hammond en Clarkson die in een immer opperbeste stemming gesprekken voeren over huurauto’s, katers en onderbroeken kopen - zoals echte mates dat doen. In auto’s zaten ze nog niet. Tot nu. En hoe.

Een belangrijk onderwerp in het laatste seizoen van Old Top Gear waren de nieuwste hypercars van Porsche, Ferrari en McLaren. De mannen vonden het misschien wel de beste auto’s die ze ooit hadden gereden. Ieder van die auto’s (allemaal een miljoen euro plus) werd in de show gerecenseerd. Maar een ding lukte niet: ze kregen het niet voor elkaar een 918, een LaFerrari en een P1 tegen elkaar te laten racen.

Drie keer raden wat in de The Grand Tour wél te zien is.