Formule 1

Eerste en derde tijd voor Verstappen

Max Verstappen heeft vrijdag in de tweede vrije training voor de Grote Prijs van Singapore de derde tijd geklokt. De achttienjarige Limburger moest in de tweede sessie op het bochtige stratencircuit Nico Rosberg en Kimi Räikkönen voor zich dulden in het klassement van de beste rondetijden.

Verstappen was tijdens de eerste training zelfs de snelste op de baan, waarmee de Nederlander aantoonde dat hij zondag in zijn Red Bull voor de winst kan strijden op het bochtige stratencircuit. Mercedes is nog steeds erg sterk, maar op deze baan kunnen we zaterdag wellicht voor poleposition gaan”, zegt de coureur op zijn website. Die race van eind mei op het krappe stratencircuit eindigde voor Verstappen in de vangrails. Op het bochtige circuit van Marina Bay in Singapore denken de Red Bulls dat ze de strijd met het dominante Mercedes kunnen winnen. Verstappen heeft in Singapore als enige de beschikking heeft over een verbeterde versie van de Renault-motor. (ANP)

    • Harry Meijer