FC Groningen pakt eerste zege in duel met FC Utrecht

De Groningers wonnen de uitwedstrijd met 1-5. Danny Hoesen en Oussama Idrissi scoorden beiden tweemaal.

Bryan Linssen (L) van FC Groningenin duel met Robin van der Meer (R).
Bryan Linssen (L) van FC Groningenin duel met Robin van der Meer (R). Foto ANP

FC Groningen heeft vrijdagavond met een ruime zege op FC Utrecht de eerste overwinning van het seizoen gepakt. In de Galgenwaard werd het maarliefst 1-5 voor de ploeg van trainer Ernest Faber. Danny Hoesen en Oussama Idrissi scoorden beiden tweemaal.

Twitter avatar fcgroningen FC Groningen De eerste overwinning van het seizoen is binnen! 1-5 #utrGRO

Allebei de ploegen begonnen aan de partij in de wetenschap dat ze nog geen wedstrijd in de Eredivisie hadden gewonnen dit seizoen. Met name FC Groningen leek daarom gebrand op een goed resultaat. De ploeg startte goed met een doelpunt van Oussama Idrissi na dertien minuten. Nog voor rust verdubbelde de aanvaller de score en de manier waarop dat gebeurde, was fraai. Uit de draai wist hij de bal in de kruising te werken.


Na een uur spelen was het Ajax-huurling Richairo Zivkovic die namens Utrecht iets terugdeed door de 1-2 binnen te werken. Na opnieuw een doelpunt van een speler met een Amsterdams verleden, Danny Hoesen, was de wedstrijd beslist. Tom van Weert en opnieuw Danny Hoesen lieten de score voor de Groningers in de slotfase nog verder oplopen.

Door de overwinning staat Groningen nu dertiende met vijf punten uit zes wedstrijden. FC Utrecht is nog altijd niet weg uit de degradatiezone en heeft in evenzoveel duels nu drie punten behaald.

Jong PSV behoudt koppositie in Jupiler League

In de Jupiler League werd vrijdagavond een volledig speelprogramma afgewerkt. Koploper Jong PSV wist de eerste positie met moeite te verdedigen. Thuis tegen FC Dordrecht kwam de ploeg net voor rust met 1-2 achter, maar wist die score in de tweede helft om te buigen tot een 3-2 overwinning. Sam Lammers scoorde tweemaal en kwam daarmee weer bovenaan de topscorerslijst van de eerste divisie te staan.