YouTube verwijderde vorig jaar 92 miljoen video’s

De video’s voldeden niet aan de regels en in 1 procent van de gevallen was er sprake van terrorisme.

YouTube.
YouTube. Foto Remko de Waal / ANP

YouTube heeft vorig jaar 92 miljoen video’s verwijderd die niet aan de regels van de videodienst voldeden. Van de miljoenen verwijderde video’s was bij 1 procent van de gevallen sprake van propagandafilmpjes over terrorisme.

In een blog meldt YouTube dat het ongewenste materiaal is opgespoord met behulp van een spam-herkenningstechniek of met behulp van oplettende gebruikers. Zij kunnen namelijk aangeven of video’s een seksuele inhoud bevatten, spam verspreiden, of een gewelddadige inhoud hebben. Op die manier kan YouTube efficiënter werken om ongewilde video’s te verwijderen.

Tien jaar

YouTube bestaat ondertussen al elf jaar en inmiddels heeft het videoplatform meer dan één miljard maandelijkse gebruikers. Eerder schreef NRC welke trends de afgelopen jaren allemaal langsgekomen zijn op YouTube:

Bekijk ook: Kattenfilmpjes en vlogs: 10 jaar YouTube aan de hand van 10 trends