Wielrennen

Europese titel voor Ellen van Dijk

Ellen van Dijk heeft de pijn vanwege het missen van een olympische medaille op de tijdrit donderdag enigszins verzacht met het behalen van de Europese titel. In het Franse Plumelec legde de renster van Boels-Dolmans de afstand van 25,4 kilometer als snelste af in 36.41. Olympisch wegkampioene Anna van der Breggen (Rabo-Liv) was achttien seconden langzamer en moest genoegen nemen met het zilver. Brons was er voor de Russische Olga Zabelinskaja die er 23 seconden langer over deed dan Van Dijk. Van Dijk was in Rio door een stuurfout in de berm beland waarna ze net naast het podium belandde. Landgenote Van der Breggen profiteerde door het brons te veroveren.

In aanloop naar de Europese titelstrijd tegen de klok twijfelde de Woerdense nog of ze zou starten. „Deze titel is een opsteker richting het wereldkampioenschap in Qatar”, aldus Van Dijk verheugd.(ANP)

    • Harry Meijer