Wielrennen

Contador met De Jongh naar Amerikaanse wielerploeg Trek

Alberto Contador fietst volgend jaar voor wielerploeg Trek-Segafredo. Het Amerikaanse team waarvoor onder meer Bauke Mollema uitkomt, bevestigde donderdag de komst van de Spaanse ronderenner, die wordt vergezeld van collega-renner Jesús Hernández en de Nederlandse ploegleider Steven de Jongh. Het drietal is afkomstig van Tinkoff, de ploeg die na dit seizoen verdwijnt. „Ik kijk uit naar deze uitdaging”, zei de 33-jarige Spanjaard. „Het is een attractieve en ambitieuze ploeg. Het grote doel wordt het winnen van de Tour de France.” Contador won de Tour drie keer, maar raakte een van die zeges kwijt vanwege een dopingstraf. Ook heeft hij twee eindzeges in de Giro en drie in de Vuelta achter zijn naam staan. „De keuze voor Trek heb ik gemaakt op sportieve gronden. Er staat een goede ploeg met ervaring op alle terreinen, niet alleen in de bergen”, liet Contador op de website van zijn nieuwe ploeg optekenen. Met De Jongh neemt hij zijn vertrouwensman mee naar zijn nieuwe team. De oud-renner werkt al sinds 2013 nauw samen met de Spanjaard. (ANP)