Slachtoffer aanrijding met politiebus overleden

De 32-jarige man fietste in de nacht van dinsdag op woensdag op de Amsterdamse Nassaukade.

De man zou zijn geschept door een politiebus. Foto: Koen van Weel

De fietser die in de nacht van dinsdag op woensdag in Amsterdam werd aangereden door een politiebus, is woensdag overleden. Dat heeft het Amsterdamse Openbaar Ministerie donderdag bevestigd.

Volgens de regionale zender AT5 gaat het om een Amsterdammer die net na middernacht zwaargewond raakte na een aanrijding met een politiebus op de Nassaukade, net buiten het centrum van Amsterdam. Hij werd geschept toen hij wilde oversteken. Volgens AT5 vloog de man tegen een geparkeerde auto en belandde hij op het wegdek. De 32-jarige man werd vervolgens met spoed naar het ziekenhuis overgebracht.

Het OM bevestigt dat het gaat om een aanrijding op de Nassaukade met een politiebus en dat de man inmiddels is overleden aan zijn verwondingen, maar kon nog geen uitspraken doen over de toedracht van het ongeluk en over hoe hard de politiebus reed. Een andere eenheid van de politie doet inmiddels onderzoek naar het incident.

    • Etienne Verschuren