Ronald Plasterk weer aan het werk als minister

De bewindsman was de afgelopen maanden uitgeschakeld door een hartoperatie. Stef Blok nam zijn taken waar.

Ronald Plasterk op archiefbeeld.
Ronald Plasterk op archiefbeeld. Foto Bart Maat/ANP

Ronald Plasterk (PvdA) hervat vrijdag zijn werkzaamheden als minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. In een korte verklaring meldt de Rijksvoorlichtingsdienst dat de bewindsman voldoende hersteld is van de hartoperatie die hij deze zomer moest ondergaan.

Plasterk had te kampen met een niet goed functionerende hartklep en moest die laten vervangen. Zijn taken werden de afgelopen maanden waargenomen door minister Stef Blok (Wonen en Rijksdienst, VVD).

Plasterk niet op kieslijst PvdA

Plasterk liet vorige week weten dat hij zich niet verkiesbaar stelt bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart komend jaar. Plasterk zat tien jaar in de Haagse politiek en was in twee kabinetten minister. Over de vraag of hij opnieuw bewindspersoon wil worden in een nieuw kabinet, liet hij zich nog niet uit.

Lees ook: Slechts drie PvdA-bewindslieden willen terug in Kamer